Blindsoner

Blindsoner

I dag må vi si noe om blindsoner/dødvinkel.

Det blir lagt stor vekt på hvor store blindsoner en lastebil eller vogntog har. Noe som er kjempeviktig. Vi må derimot ikke glemme at vanlige personbiler også har ganske store blindsoner.

Når man sitter i førersetet og ser framover så kan det fort bli noen meter før man ser bakken foran seg. Mellom bilen og dette punktet er det en blindsone hvor f.eks et barn kan gå/krype.

Når man skal rygge og snur hodet er denne blindsonen mye større. Her kan det være store utfordringer med å få godt nok overblikk. Det er derfor vi alltid anbefaler å rygge inn på en parkeringsplass. Sikkerhet først.

Blindsoner på siden av bilen er de blindsonene som er godt kjent blant bilførere. Det som vi opplever, er at i mange tilfeller blir ikke denne blindsonen kontrollert tilstrekkelig. Ved feltskifter, ved høyre og venstre svinger og annen sideveis forflytting skal denne kontrolleres før man flytter kjøretøyet.

Husk at syklister og forgjengere er mindre en bilen din, slik som du og bilen din er mindre en vogntoget.

Ta kontakt

Adresse

Vestre Strømkai 9

5008 BERGEN

926 47 621

post@totaltrafikkskole.no

Messenger

Medlem av:

Trafikkforum-logo

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker totaltrafikkskole.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at TOTAL Trafikkskole As - Din trafikkskole i Bergen kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn