TOTAL Trafikkskole AS - din trafikkskole i Bergen og på Sotra

Ofte stilte spørsmål!

TOTAL Trafikkskole

Ofte stilte spørsmål!

Vi får ofte en del spørsmål, og her har vi laget en liten oversikt.

 

Hvor mange kjøretimer må jeg ha?

Den obligatoriske opplæringen er Trafikalt grunnkurs, 2 stk. trinnvurderingstimer, Sikkerhetskurs på øvingsbane og Sikkerhetskurs på veg. Det er ikke satt et minstekrav til antall timer i de ulike trinn. Det er derimot satt opp endel mål innenfor de ulike trinn. Er ikke målene tilstrekkelig oppnådd, må det trenes mer. Derfor er det veldig vanskelig å gi et eksakt timetall.

 

Hvor tidlig bør vi kontakte en trafikkskole?

Trafikkskolebransjen og Statens Vegvesen anbefaler å starte så tidlig som mulig, helst ved en alder av 16 år. Gjennomføre noen kjøretimer hos trafikkskolen, og trene videre på dette hjemme. Få undervisning på skolen, øve hjemme (lekser). Gjøre dette fram til Trinn 4, og da er det ønskelig at eleven er mellom 17 og 17 og1/2 år. Det gir eleven mulighet til å mengdetrene på et høyt nivå, slik at det skapes noe kompetanse før eleven skal kjøre alene ved fylte 18 år.


Hvilken bil bruker TOTAL Trafikkskole ?
TOTAL Trafikkskole har valgt å bruke VW Tiguan i opplæringen. Vi opplever at bilen er lettkjørt, driftsikker og ikke minst på topp når det gjelder sikkerhet for de som sitter inne i bilen og for myke trafikanter. Til tilhengeropplæring har vi valgt å bruke Tysse Tilhenger.


Hvilken bil bruker man til førerprøven?
Praktisk prøve må gjennomføres med en bil som er godkjent for opplæring og praktisk prøve. Derfor bruker du bilen du har fått opplæring i.

Hvordan betaler vi?
Ved første time blir du informert om priser og pakkepriser. Pakker skal betales i sin helhet, og dette gjøres via nettbank.

Velger man å ikke kjøpe en startpakke betaler man time for time. Dette kan gjøres på Vipps, nettbank eller faktura. Vi tar også imot kontant, men det er ikke å foretrekke. Ditt forbruk har du full kontroll på i elevapplikasjonen TABSelev.

 

Må jeg kjøre i skoletiden?
Trafikkskolens ansatte har vanlige arbeidstider. Dvs du kan sette opp timer mellom 7 og 16 mandag til fredag. Vi strekker oss lang for at du skal få så lite fravær som mulig. Er du flink å planlegge sammen med din lærer kan du sette opp timer i fritimer, før skolen og etter skolen. TOTAL Trafikkskole har også online booking av timer slik at du lett kan sette opp timer når du vet du har fri.

 

Sikkerhetskurs på øvingsbane og Sikkerhetskurs på vei er større kurs som går over flere timer og flere dager som gjør det vanskelig å unngå noe fravær. Her er det også viktig å planlegge langt fram i tid sammen med lærer.

Du vil også ha et mye større utbytte av å ta kjøretimer på dagtid, da trafikkmengden er reell. Vi kan selvfølgelig kjøre timer etter kl 16 og helg, men da tilkommer det et pristillegg. 


Har dere intensivkurs?
Vi har ikke intensivkurs. Vi kan derimot kjøre intensivt og ofte, men trafikkopplæringen hos oss kan ikke gjennomføres på to uker. 


Hva må jeg ha med til kjøretimen?
Når du skal øvelseskjøre må du ha med deg legitimasjon og bevis for at du har tatt trafikalt grunnkurs. Bevis for trafikalt grunnkurs finnes digitalt på vegvesen.no.  Er du over 25 år er det tilstrekkelig å ha med legitimasjon.

Automat eller Manuell gir?

Trenden vi ser er at flere og flere tar førerkort på automat. På bilmarkedet finnes det flere og flere biler med automatgir, som gjør at flere og flere husstander har automatgir hjemme.

TOTAL Trafikkskole vil fra høsten 2022 kun tilby opplæring på automatgir. 

 

Flere nyheter

Tilhengerlappen

Les mer

TOTAL Trafikkskole offers English language driving instructions.

Les mer

Kontroll av bremser.

Les mer

Elev-App

Les mer

Hovedregel for feltvalg

Les mer

Bruk av blinklys

Les mer

Sikkerhetskontroll av bilen!

Les mer

Fartsøkningsfelt

Les mer

Forbikjøring

Les mer

Blindsoner

Les mer

Ledsagerkurs

Les mer

Kontroll av kulekopling.

Les mer

TABSgo i undervisningen.

Les mer

Din Trafikkskole i Bergen

Les mer

Vis alle
Messenger