TOTAL Trafikkskole AS - din trafikkskole i Bergen og på Sotra

Kontroll av bremser.

TOTAL Trafikkskole

Kontroll av bremser.

Som fører av bilen skal du forvisse deg om at bilen er i forskriftsmessig stand og forsvarlig å bruke.
Derfor må du kontrollere at bilens bremser fungerer.
Vi har her laget en sjekkliste til deg.
Pkt 1. Bremsekraftforsterker. Ved avslått motor pumper du bremsepedalen til den blir hard, holder trykket og starter bilen. Nå skal bremsepedalen synke inn. Gjør den ikke det fungerer ikke bremsekraftforsterkeren og bilen blir vanskelig å stoppe. Det er ikke forsvarlig å kjøre med.
Pkt 2. Trykkprøve bremseanlegget. Med motor igang skal systemet tåle minst 100 kg trykk. Du presser bremsen helt inn og holder trykket i 10 sek. Bremsen skal ikke sige innover. Da har du kontrollert at systemet holder tett.
Pkt 3. Skjevtrekk i bremser. Bremsen skal bremse likt på begge sider. Dette kontrolleres ved å kjøre i ca 30 km/t og bremse jevnt og bestemt ned til null. Hold lett i rattet og kjenn om bilen drar til en av sidene. Hvis den gjør det, bremser den mer på den ene siden enn den andre, som vil si at du har fått «heng» i bremsene. Dra til et verksted å få dette utbedret.
Pkt 4. Varsel for to-krets bremsesystem. Det fleste biler har denne lampen i kombinasjon med parkeringsbremsen sitt varsellys. Sjekk instruksjonsboken om du er usikker. Denne lampen skal ikke lyse under kjøring. Lyser den har du feil på bremsesystemet. Stopp kjøretøyet og sjekk instruksjonsboken evt ring veihjelp.
 
Pkt 5. Visuell kontroll. Har du felger med åpning, kan du se inn på bremseskiver og klosser. Kontroller skiver for rust og bremseklosser for bremsebelegg. Er du usikker på hva du skal se etter, tar du kontakt med et verksted. Følger du serviceintervallene til bilen, blir bremsene kontrollert regelmessig.

Flere nyheter

Ofte stilte spørsmål!

Les mer

Tilhengerlappen

Les mer

TOTAL Trafikkskole offers English language driving instructions.

Les mer

Elev-App

Les mer

Hovedregel for feltvalg

Les mer

Bruk av blinklys

Les mer

Sikkerhetskontroll av bilen!

Les mer

Fartsøkningsfelt

Les mer

Forbikjøring

Les mer

Blindsoner

Les mer

Ledsagerkurs

Les mer

Kontroll av kulekopling.

Les mer

TABSgo i undervisningen.

Les mer

Din Trafikkskole i Bergen

Les mer

Vis alle
Messenger